Türkiye Uluslararası Platformlarda Adını Duyurmaya Devam Ediyor

04.12.2019

            Birkaç gün önce Haluk Bilginer'in 'Uluslararası Emmy Ödül'lerinde 'En İyi Aktör' ödülüne sahip olduğu şu günlerde ülke olarak göğsümüz kabarmaya devam ediyor.

           Bu kez güzel haberler müzik dünyasından geldi. Anadolu Follk türünün başarılı temsilcilerinden 'Altın Gün', 62.Grammy Ödülleri'ne 'Gece' adını verdikleri albümleriyle 'En İyi Dünya Müziği' kategorsinde aday oldu.

           Başarılı grup bu kategoride Bokente&Metropole Orkest Conducted By Jules Buckley, Burna Boy, Nathalie Joachim with Spektral Qoartet, Angelique Kidjo gibi isimlerle yarışacak. Yetenekli grubu tebrik eder, başarılar dileriz.

           Yine müzik dünyasından bir güzel haber de Londra'dan geldi dünyanın en prestijli müzik dergilerinden olan Songlines'ın bu yıl 11.'sini düzenlediği 'Songlines Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Sanatçı' kategorisindeki ödül ülkemizden başarıları ve özgün tarzıyla tanınan Gaye Su Akyol'a geldi.

           Başarılı sanatçı bu kategoride  Fatoumata, Diawara, Amira Kheir Ve Mariza gibi ünlü isimlerle yarıştı.

           Ödülünü almak için Londra'da hazır bulunan sanatçı, ödül konuşmasında herkesin duygularına tercüman olan şu etkileyici sözlere yer verdi :

          ''Çok anlamlı ve harika bir ödül. Teşekkür ederim. Haydi ozaman biraz gerçeklerden bahsedelim. Dürüst olmak gerekirse bu benim için son derece zor bir yolculuktu. Sadece kişisel yolcuğumdan bahsetmiyorum buraya gelebilmek için vize sürecinden de bahsediyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye bir süredir şu meşhur '3. Dünya Ülkesi' etiketiyle anılıyor. Bu açıdan bakılınca, bu salonda farklı ülkelerden gelen hemen herkes aynı etikete sahip - bu her ne anlama geliyorsa - Ne yazık ki pek çok konuda daha fazla bedel ödemek zorunda bırakılıyoruz, yalnızca ekonomik olarak değil duygusal, zihinsel olarak da. Buna mecburuz ; politik, ekonomik ve sosyal gerçekleri bertaraf etmek için başka şansımız yok gibi görünüyor. Türkçe'de 'Coğrafya Kaderdir' diye cümle vardır. Bütün varoluşum, bu önyargıyla mücadele etmek için seferber olmuş durumda, kainata 'İstikrarlı hayalin hakikat olduğunu' göstermeye çalışıyorum.''

 

Bir cevap yazın Cevabı iptal et