Müzik Dünyasının Acı Kaybı “Atilla Özdemiroğlu”

21.04.2016

Müzik dünyasına eşsiz eserler kazandırmış ülkemizin endeğerli müzisyenleri arasında bulunan Atilla Özdemiroğlu tedavi gördüğü hastanede dünyaya veda etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören usta müzisyen çoklu organ yetmezliği sebebiyle aramızdan ayrıldı. Ünlü müzisyenin ölümü müzik dünyasını derinden sarstı.

Küçük yaşlarda başladığı müziğe hayatını adayan çeşitli orkestralarda çalışan, müzik kültürümüze çeşitli eserler ve sanatçılar kazandıran usta besteci ve aranjör, evli ve dört çocuk babasıydı. Atilla Özdemiroğlu 1943'te Ankara'da doğdu. 6 yaşında mandolin çalmaya başlayarak müzik dünyasının kapılarını açtı. Ardından piyano, trombon, çello, viola, flüt ve keman gibi enstrümanları çalmaya başladı. 12 yaşında profesyonel keman çalarak ilk parasını kazandı. Hayatı müzik olan usta sanatçı kariyerine; "Arkadaş", "Delisin", "Fahriye Abla" , "Adı Vasfiye", "Züğürt Ağa", "Muhsin Bey", "Arabesk"," Ağır Roman", "Eğreti Gelin", "Vavien" gibi unutulmaz film müziklerini; "Delisin", "Minik Kuş", "Petrol"gibi Eurovision şarkılarının beste ve düzenlemesini; "Firuze", "Sevda", "Eskidendi","Senden Başka", "Olmaz Böyle Şey","Dünya Dönüyor", "Unutma Beni", "Arkadaş", "Olmaz Olsun" adlı unutulmaz şarkıların beste ve düzenlemesi sığdırdı.

8 yıl MESAM başkanlığı yapan usta müzisyenin 200'den fazla şarkı, 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık 3 bin reklam müziğinde imzası var.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et