Cem Karaca Ölümünün 12.Yıldönümünde Yine Unutulmadı

09.02.2016

Usta sanatçı Cem Karaca ölümünün 12.yılında Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" gecesi kapsamında Akatlar Kültür Merkezi'nde sanatçı arkadaşlarının da katılımıyla anıldı. Gede de usta sanatçının unutulmaz eserleri seslendirildi.

Ölümünün yıldönümünde hayranları da sosyal medyadan açılan Cem Karaca Hashtag'i ile sanatçıyı anıp şarkılarını paylaştı. Sanatçının en çok paylaşılan şarkısı "Bu Son Olsun" oldu.


Cem karaca Kimdir

Sanatçı bir ailenin çocuğu olarak 5 Nisan 19452'te İstanbul’da dünyaya gelen usta sanatçı ortaöğretimini Robert Koleji'nde tamamladı. Müzikle tanışmasına annesinin teyzesi vesile oldu. Babasının tüm ısrarlarına (hatta parayla adam tutup yuhalatmasına) rağmen müzikten vazgeçmedi.

Döneminde moda olan rock müzikle başladı müzik sevdasına. Askere gittiği zaman Anadolu kültürünü de tanıma imkanı bularak şarkılarında rock ile türkülerin sentezini yapmaya başladı.

İlk grubu olan Apaşlar ile "Emrah, Resimdeki Gözyaşları, Bu Son Olsun" gibi hit şarkılara imza atmıştır. Alpaşlar grubundan sonra Kardaşlar, Moğollar ve Dervişan gibi gruplarla çalışıp unutulmaz eserler üretmiştir.

Sanatçı müzik hayatının ilk solo albümünü Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan "Hasret" albümüyle yaptı. Ancak albüm 12 Eylül dönemlerinde sakıncalı bulunarak Cem Karaca’nın Yurtdışında sürgün hayatına yaşamasına neden oldu. Ülkeye geri döndükten sonra "Yiyin Efendiler" ve "Nerede Kalmıştık" albümleriyle müzik kariyerini sürdürdü. 1997 yılında "Ağır Roman"ın unutulmaz film müziği "Resimdeki Gözyaşları" ile gündeme oturdu. 1999 yılında da "Bindik Bir Alamete…" albümünü çıkardı. 2000'li yıllarda Barış Manço'nun grubu Kurtalan Ekspres ile sahne alan sanatçı 2004 yılında solunum ve kalp yetmezliği şikayetiyle hayata gözlerini yumdu. Müzik dünyasının yeri doldurulamayacak sanatçılarından Cem Karaca'yı sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et