Brit Ödüllerine Adele Damgasını vurdu

27.02.2016

İngiltere'nin en önemli müzik ödüllerinden Brit Ödüllerinde, Adele dört ödüle layık görüldü. "En İyi İngiliz Kadın Sanatçı", "En İyi İngiliz Single", "Uluslar arası Başarı Ödülü" ve "Yılın İngiliz Albümü"  kategorilerinde ödül sahibi olan başarılı sanatçı ödül gecesinde ilgi odağı oldu.

Gecede ödül alan diğer isimler şöyle:

  • En İyi İngiliz Erkek Sanatçı: James Bay
  • En İyi İngiliz Grup: Coldplay
  • En İyi Çıkış Yapan İngiliz Şarkıcı: Catfish and the Bottlemen
  • En İyi Uluslararası Grup: Tame Impala
  • En İyi Uluslarası Kadın Sanatçı: Björk
  • En İyi Uluslarası Erkek Sanatçı: Justin Bieber

Adele Kimdir?

Tam adı Laurie Blue Adkins olan şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen Adele 1988 yılında bekâr bir annenin çocuğu olarak İngiltere'de doğdu. Verdiği bir röportajında ailesinin Türk, İspanyol ve İngiliz asıllı olduğunu belirten genç yetenek 2 yaşında babası tarafından terk edildi.

Küçük yaşlarda şarkı söylemeye ilgisi olan başarılı sanatçının müziğe ilgi ve tutkusu Spice Girls sayesinde başladı. Sanatçının profesyonel müzik kariyeri bir arkadaşının kendisine ait demoyu MySpace'e göndermesiyle oldu. Demonun ardından Adele'e "XL Recordings" kayıt sözleşmesi teklif etti. Genç yetenek 2008 yılında çıkış albümü "19" ile müzik listelerinde ilk sıraya yerleşip dört platin kazandı. İkinci albümü olan "21"i 2011'in başlarında piyasaya süren başarılı sanatçı ilk albümünden daha başarılı bir çıkış yaparak "Yılın Albümü" dahil olmak üzere 6 Grammy Ödülü sahibi oldu. ABD'de ise albüm 1985 yılından buyana en uzun liste başında kalan albüm olma başarısını elde etti. "21" albümü ile Adele Guinness Rekorlar Kitabı'na çok sayıda rekor ile giriş yapmanın yanı sıra İngiltere'de bir yıl içinde üç milyondan fazla kopya satan ilk sanatçı olma özelliğine sahip oldu. İki albümü ve 21 adlı albümünden çıkan "Rolling in the Deep", "Someone Like You" ile "Set Fire To The Rain", adlarındaki ilk iki single ile Adele, 1964 yılındaki Beatles'ın elde ettiği başarıdan beri aynı anda İngiltere'deki hem "Resmî Single Listesi" hem "Resmî Albüm listesi"ndeki en iyi beş içinde iki hit çıkarma başarısı elde eden yaşayan tek sanatçı oldu.

Başarılı sanatçının 2015 yılında çıkardığı "25" albümü de ilk iki albümünde olduğu gibi dünya çapında büyük ses getirdi. Yayımlandığı ilk hafta liste başlarına yerleşen albüm ABD'de 3,38 kopya satış yaparak rekor kırdı. Ülkemizde de Adele'in "Millions Years Ago" şarkısının Ahmet Kaya'nın "Acılara Tutunmak" şarkısı arasındaki benzerlik nedeniyle albüm büyük ses getirip tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili Adele cephesinden bir açıklama gelmedi.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et