Barış Manço’yu Ölümünün 17. Yılında Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıyoruz

01.02.2016

Türk müziğin efsanevi isimlerinden Barış Manço 1 Şubat 1999’da geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılalı 17 yıl oldu. Unutulmaz sanatçı ölüm yıl dönümünde eşi, çocukları ve sevenleri tarafından anıldı. Anma töreni Barış Manço vapurunun Beşiktaş İskelesinden hareketiyle başladı. Törende Doğukan Manço sanatçının unutulmaz eserlerini seslendirdi. 

Barış Manço vapuru başta Kabataş İskelesine oradan da Kanlıca İskelesine uğradı. Törene katılanlar Kanlıca’da kendileri için hazırlanmış otobüslere binerek mezarlığa gittiler ve sanatçıya dualar ettiler.

Kısaca Barış Manço

Barış Manço 2 Ocak 1943’de İstanbul’da doğmuştur. Müzikle ilgilenmesi Galatasaray Lisesi’nde başlamıştır. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi’nde tamamlamıştır. Şarkıcı, besteci, söz yazarı aynı zamanda TV programı yapımcısıdır.

Türkiye’de Anadolu rock türünün kurucularındandır. 200’e yakın bestesi kendisine pek çok ödül kazandırmıştır. Bu şarkılardan bazılarını çeşitli dillerde seslendirmiştir. 1991’de devlet sanatçısı unvanına layık görülmüştür.

Sempatik tavırlarıyla, muhteşem şarkılarıyla, Türkiye’de küçük büyük herkesin sevdiği ölümsüz sanatçı Barış Manço’ya e-akor ailesi olarak Allahtan rahmet diliyor, kendisini sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et