Klasik Gitar Virtüözü Milos Karadaglıc’ın “Blackbird – The Beatles”Albümü Raflarda

27.01.2016

Dünya çapında klasik ve Latin müziğin en genç temsilcilerinden, büyük başarılara imza atmış Milos 1983’te Sırbistan’da dünyaya gelmiştir. 8 yaşında gitarla tanışan genç yetenek 16 yaşında yeteneği ve ailesinin de desteğiyle Londra’daki Royal Academy of Music’te başarı bursu kazanmıştır. Burada önemli isimlerle çalışan Milos başarısını sürdürüp 2004 yılında onur derecesiyle mezun olmuştur.

2011 yılında çıkardığı ve müzik dünyasının dikkatini çektiği ilk albümlerinden sonra (Live At The iTunes Festival, The Guitar) dünyanın en iyi klasik müzik şirketi Deutsche Grammophon ile anlaşarak “Mediterraneo” albümünü çıkardı. Bu albüm ile dünya çapında tanınan Milos klasik müzik listelerinin en üst sıralarına yerleşti. Sanatçı kariyerini Latino, Aranjuez albümleriyle devam ettirdi. Klasik gitar fenomeni Milas bu süreçte müziğin oskarı olarak bilenen Gramophone ödüllerinde iki ödül de dahil olmak üzere pek çok önemli ödüle hak kazandı.

Genç virtüöz Blackbird albümünde sevenlerinin karşısına şaşırtıcı bir şekilde çıktı. Başarılı sanatçı bu albümünde The Beatles’ın en sevilen şarkılarını yeniden düzenleyerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Başarılı virtüöze bu albümünde Tori Amos, Gregory Porter, Anoushka Shankar, Sergio , Esad ve Steven Isserlis gibi ünlü ve başarılı isimler de destek oldu. Sanatçı  bu albümünde Beatles şarkılarıyla amacının farklı bir tarzda şarkılara yeniden hayat vermenin yanı sıra şarkıların aslına da saygı duymak olduğunu ifade etmiş.

Genç virtüözün albümü oldukça huzur veren tınılarıyla rock, klasik, caz ve pop müziğin karışımından oluşup herkese hitap eden bir müzik ziyafeti içeriyor.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et